INmusic Festival #14

U Zagrebu će se i ovoga lipnja održati INmusic Festival, i to 14. po redu. Ovo je najveći hrvatski festival rock i indie glazbe koji se održava u hrvatskom glavnom gradu početkom ljeta. Najavljena zvučna imena festivala su među ostalima fantastični The Cure, kantautorica LP koja je ljetos već nastupila u Hrvatskoj, i to u Šibeniku, i nagrađivani sastav Garbage koji predstavlja svoj sedmi studijski album. Festival iz godine u godinu ugošćuje neka od svjetskih najslavnijih glazbenih imena, glazbenih sastava i umjetnika.

Lokacija održavanja festivala je jezero Jarun, odnosno Otok hrvatske mladeži. Jarun je centar za sport i rekreaciju smješten na jugoistoku Zagreba i omiljeno zagrebačko izletište. Posljednjih se godina na karti atraktivnih svjetskih turističkih destinacija našao i naš glavni grad, a najviše razvija takozvani city-break turizam. Spomenuti festival svakako doprinosi popularnosti Zagreba, osobito među mlađim uzrastima posjetitelja.

Cijene ulaznica

Cijena INmusic festivala je u usporedbi s ostalim glazbenim festivalima ovoga tipa sasvim povoljna. Trodnevna festivalska ulaznica, koja vrijedi od 24. do 26. lipnja košta 525 kuna, a posebna je pogodnost da djeca ispod dvanaest godina koja na koncerte dođu u pratnji odraslih, ne plaćaju ulaz na festival. Ukoliko se odlučite za kampiranje na otocima Univerzijada ili Trešnjevka, potrebno je kupiti dodatnu kartu u iznosu od 266 kuna i vrijedi sedam dana. Naravno, ukoliko je uz to kupljena i festivalska ulaznica. Promet će prema Jarunu tih dana biti zatvoren u poslijepodnevnim satima, a posjetitelje će besplatno voziti autobusi.

Zagrebački indie i rock festival svjetskoga glasa

Brojni svjetski glazbeni magazini i svjetski portali s riječima hvale spominju INmusic festival stavljajući ga uz bok onim najslavnijima i plasirajući ga visoko na rang listama. Kako i ne bi, kada je na njemu nastupio zavidan broj izvođača svjetskog glasa – spomenimo samo Prodigy, PJ Harvey, The Black Keys, Placebo, Kings of Leon, Lilly Allen, Franz Ferdinand i Billyja Idola.