Korisne web stranice u Zagrebu

Pretražili smo lokalne internetske stranice grada Zagreba i okolice, pa izdvojili njih sedam i proučili njihove osobitosti. Svakako za korisne informacije uvijek možemo preporučiti stranice poput službenog portala Grada, stranice TZ Zagreb, AKZ – Autobusnog kolodvora Zagreb, ZET – javnog prijevoza. Međutim, u nastavku smo se fokusirali na one koje su prvenstveno informativnog sadržaja, pa ovdje donosimo pojedine njihove značajke.

Informativne lokalne web stranice

Zagrebancija

Na poveznici http://www.zagrebancija.com/ pronaći ćete najstariji internetski site grada Zagreba. Portal je dio Jabuka televizije i smješten je u Ulici grada Vukovara. Kategorije koje su na ovoj stranici najčitanije su aktualnosti, društvo, scena, kvartovi i sport.

Zagrebački

Stranica www.zagrebacki.hr/ ustvari je stranica Zagrebačkog lista, tjednika Zagreba i Zagrebačke županije. Osim standardnih kategorija, u zanimljivostima se nalazi i Vremeplov, poglavlje posvećeno važnim događajima iz hrvatske i svjetske prošlosti.

Dalje.com

Stranica na poveznici http://dalje.com/ pruža najnovije vijesti iz Zagreba, a njihove su kategorije dosta inovativne, pa se redom nazivaju Zagreb čita, gleda, misli i uživa dalje.

Moj Zagreb

Stranica mojzagreb.info/ sebe na naslovnici predstavlja kao najaktivniju zagrebačku internetsku stranicu. Koncept je ležeran, pitak, sa zabavnim i atraktivnim sadržajima poput igrica, vica ili pjesme dana, korisnih savjeta i oglasa. Od vijesti nudi sve, od Zagreba, pa do svijeta.

Zagreb Online

U podnaslovu stranice na domeni www.zagrebonline.hr stoji slogan “Najzagrebačkiji portal”. Informativan je i donosi dnevno veći broj vijesti, pa su stoga njegovi posjetitelji uvijek o svemu ažurirani. Osim vijesti i događaja, od posebnosti na stranici valja izdvojiti specijalne intervjue i komentare.

Divan

Karakteristika stranice divan.hr je da donosi svježe informacije o društvenim događanjima trenutno aktualnim u Zagrebu i okolici. Kategorije na koje je podijeljen su Danas, Koncerti, Kalendar, Kultura, Klubovi i Muzika.

Forum

Forum tjedni magazin izdaje Dom kulture Zagreb. Kvaliteta njegovih pomno osmišljenih tekstova je prepoznata i od strane Hrvatskog novinarskog društva, pa je njihova novinarka Veronika Rešković 2014. godine nagrađena za najbolje internetsko novinarstvo.