Turistička zajednica Grada Zagreba

Iz godine u godinu svjedočimo sve više rastućem turizmu u Zagrebu. Zašto? Potražite odgovor na stranicama Turističke zajednice Grada Zagreba koja na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku promovira glavni grad hrvatske kao atraktivnu destinaciju. Već sama naslovna stranica prikazuje panoramsku snimku Zagreba iz zraka preko koje stoji slogan “Upoznajte Zagreb – grad milijun srca” i popis vrijednih turističkih nagrada koje je do sada osvojio, poput “Best Christmas Market” u tri uzastopne godine od 2016. do 2018.

Stranica Turističke zajednice Grada Zagreba u svojem gornjem desnom uglu ima i trenutno vremensko izvješće, a i poveznicu na kojoj piše “Kongresni ured”. Ona vodi na stranicu www.meetinzagreb.hr koja je sličnoga karaktera i vizualnog koncepta, s tim da je usmjerena na poslovne ljude i kongresni turizam.

Nenametljiva traka izbornika nudi poglavlja O Zagrebu (gdje su napisani osnovni podaci, povijesni presjek i sadašnja slika Zagreba), Istraži Zagreb (ovdje su navedene atrakcije, lokacije, mogućnosti razgledavanja i izdvojene aplikacije za pametne telefone), Planiranje putovanja (transport do i unutar Zagreba, smještaj, važne informacije), Lifestyle (što je zanimljivo u Zagrebu – shopping, izlasci, hrana i piće, rekreacija, sport, zdravlje i ljepota), Događanja (koja se redovito ažuriraju i mogu pronaći odmah u nastavku stranice) i Multimedija (u ponudi su turističke brošure i promotivne snimke).

Aktivnosti u Zagrebu

Na stranici su opisane ture razgledavanja grada koje u svojoj ponudi imaju zagrebački turistički vodiči, pa je potencijalnim gostima lako pronaći ono što ih zanima i razgledavanje po njihovoj mjeri. A ono može biti ili pješice ili uz pomoć nekog prijevoznog sredstva poput bicikla, autobusa, zrakoplova ili – zašto ne – iz balona na napuhavanje.

Daljnje klizanje po naslovnoj stranici pokazuje posjetitelju nadolazeće događaje koje ne bi valjalo propustiti, kao i kalendar svih sljedećih manifestacija u glavnom gradu Hrvatske. U bočnom desnom kutu moguće je vidjeti kratke citate slavnih koji su boravili u Zagrebu, među kojima su Melanie Fiona, 50 Cent, Snoop Dog, David Byrne i Courtney Thorne Smith.