Rock koncerti u Puli

Primjer prave urbane scene dolazi nam s juga Istre. Da je Pula, najveći grad na Istarskom poluotoku, oduvijek bio i ostao rockerski grad, potvrdila je nedavna inicijativa koju organiziraju četiri pulska kluba – Monteparadiso, Mimoza, Rock Caffe i Klub Uljanik uz pokroviteljstvo Odjela za kulturu Grada Pule. Inicijativa je nazvana Klupska zima/Pula Live. U sklopu nje organizirat će se koncerti kvalitetnih i alternativnih izvođača blues, jazz, punk, rock, pa i metal izričaja.

Po pojedinim punktovima u gradu moguće je preuzeti letke na kojima se nalazi više detalja o Klupskoj zimi/Pula Live-u, kao i na službenim internetskim stranicama Grada Pule. Tu se nalaze nazivi glazbenih sastava i sve lokacije i vrijeme nastupa. Program klupske zime u Puli sa spomenuta 73 koncerta znači i preko pet koncerata tjedno. Od brojnih izvođača koji će u navedenom razdoblju nastupati, manje ili više poznatih, izdvojimo barem neke koji svakako zvuče zanimljivo: Drugi način, Pearl Jam Tribute, Presley Tribute, Night Express, Hard Time, Veja i brojni drugi. Osim koncerata, u pulskim se kafićima održavaju i večeri stand up-a i pub kvizovi.

Brojni naraštaji odgajaju se na rocku

Prva tri mjeseca godine, za vrijeme kojih se malo što događa od manifestacija, donijet će tako Puljanima i njezinim sve brojnijim posjetiteljima čak 73 dobre svirke. Time će se potaknuti autorsko stvaralaštvo, revitalizirati nastupi uživo i time pružiti mogućnost glazbenicima da pokažu svoje umijeće.

Ujedno će se poduprijeti navedene klubove koji svojim višegodišnjim djelovanjem i organizacijom brojnih koncerata i niza festivala i natjecanja (Gitarijada, Festival Monte Paradiso, Art & Music Festival…) pružaju mogućnost za afirmaciju dobrih izvođača, pa i na jedan poseban način glazbeno odgajaju brojne pulske naraštaje. Pula ima i jedan prostor u kojem se okupljaju brojne udruge, umjetnici, kreativci i glazbenici, a riječ je o Društvenom centru Karlo Rojc koji također doprinosi ozračju alternativne kulture. Podsjećamo samo na nekoliko najpoznatijih pulskih bendova: Anelidi, Atomsko sklonište, Nola, Popeye, KUD Idijoti, Radio Aktiv…